Ethereal Nature Castor Oil (Ricinus Communis) 100ml - Καστορέλαιο έλαιο βάσης

Δεν υπάρχουν πόντοι για αυτό το προϊόν.


Προβολή Μεταφορικών

Please select your country and state (if not available please contact us immediately at info@zachospharmacy.gr)

Zachos Pharmacy

3,60 € Product Id: 3593

Λεπτομέρειες προϊόντος

3593

Καινούργιο

Ethereal Nature Castor Oil (Ricinus Communis) 100ml - Καστορέλαιο έλαιο βάσης

Περισσότερες λεπτομέρειες

Σε απόθεμα

Περιεκτικότητα (ml)100
Κωδικός site3593
Κωδικός κατασκευαστή2232
Τεμάχια1

Το Καστορελαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία τους καρπούς (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως "φαρμακευτικό" έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.

Το καστορέλαιο, λόγω της χαμηλής μοριακής του μάζας, έχει το χαρακτηριστικό πως εισχωρεί στην επιδερμίδα. Στη πραγματικότητα, μπορεί και διαπερνά την κεράτινη στοιβάδα, το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας που αποτελείται από νεκρά κύταρα και το οποίο προστατεύει τους ιστούς από μολύνσεις αλλά και από την αφυδάτωση. Το κύριο συστατικό του Καστορέλαιου (περιεκτικότητα μέχρι και 95%), το Ρικινελαϊκό οξύ (Ricinoleic Acid), διαθέτει αξιοσήμειωτες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και αναλγητική δράση. Λόγω των χαρακτηριστικών του, το Καστορέλαιο θεωρείται ιδανικό έλαιο για τον βαθύ καθαρισμό και την περιποίηση της επιδερμίδας. Θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο σε περιπτώσεις ακμής και εκζεμάτων. Η δράση του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο βαθύ καθαρισμό του σμήγματος, στο μαλάκωμα των σκληρών μπιμπικιών και γενικότερα στην αντιμετώπιση σπυριών.

To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα. Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορελαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να "παγιδεύει" την υγρασία της επιδερμίδας - εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το Καστορέλαιο λέγεται πως συμβάλει στην αύξηση της τριχοφυίας. Η χρήση του, για αυτό το σκοπό, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη καθώς λόγω της πολύ "παχύρευστης" μορφής του δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη περιποίηση των φρυδιών και των βλεφαρίδων - όλο και περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια.

Το Καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως σαπούνια, lotion, lip balms, ενυδατικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έλαια των παραγωγών σαπουνιών, καθώς πέρα από τις ενυδατικές του ιδιότητες δημιουργεί και υπέροχο αφρό (συνήθως χρησιμοποιείται σε αναλογία 5-10%).

Χρησιμοποιήστε το Καστορέλαιο μόνο του ή σε συνδυασμό αιθέρια έλαια. Προτιμήστε το για τη περιποίηση της ξηρής, ταλαιπωρημένης και ερεθισμένης επιδερμίδας.

Το Καστορέλαιο που προσφέρουμε είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες.

Είναι φαρμακευτικής (BP Grade) και όχι απλά καλλυντικής ποιότητας.

100ml.

Δεν υπάρχουν σχόλια πελατών αυτή τη στιγμή

Γράψτε μια κριτική

Ethereal Nature Castor Oil (Ricinus Communis) 100ml - Καστορέλαιο έλαιο βάσης

Ethereal Nature Castor Oil (Ricinus Communis) 100ml - Καστορέλαιο έλαιο βάσης

Ethereal Nature Castor Oil (Ricinus Communis) 100ml - Καστορέλαιο έλαιο βάσης

Γράψτε μια κριτική

Προϊόντα στην ίδια κατηγορία