Μερικές πολύτιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση και επιλογή των αντηλιακών προϊόντων :

Η επιλογή του αντηλιακού θα πρέπει να γίνεται με βάση  το τύπο δέρματος (οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με τις πιο σκούρες), την ηλικία (τα μωρά και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην έκθεση στον ήλιο.

Μελέτες δείχνουν ότι ένα ή περισσότερα ηλιακά εγκαύματα, στο παιδί ή στον έφηβο, αυξάνουν το ποσοστό της εμφάνισης μελανώματος, που είναι μια πολύ συνηθισμένη και θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος. Επίσης μετά την ηλικία των 30 στη βασική στοιβάδα του δέρματος  παρατηρείται μείωση του αριθμού των μελανοκυττάρων. Για το λόγο αυτό, μεγαλώνοντας, μαυρίζουμε πιο δύσκολα. Η πυκνότητα όμως των μελανοσωμάτων αυξάνεται με την ηλικία με αποτέλεσμα να κατανέμεται άνισα η μελανίνη και να εμφανίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας οι γνωστές πανάδες ή ηλιακές κηλίδες.) , το χρόνο της έκθεσης μας στον ήλιο(εάν για παράδειγμα επιλέξουμε να μείνουμε  για παραπάνω από μισή ώρα στον ήλιο, καλό είναι να  προτιμήσουμε  ένα αντηλιακό με δείκτη προστασία  SPF 15, το οποίο θα προστατέψει την επιδερμίδας μας, αποτρέποντας παράλληλα το κάψιμο και το κοκκίνισμά της.

Εάν οι δραστηριότητες μας κάτω από τον ήλιο είναι περισσότερες, τότε το αντηλιακό θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο δείκτη προστασίας, π.χ. SPF 30), τις ιδιαιτερώτητες του δέρματος μας (για παράδειγμα αν έχουμε ακμή ή κάποια άλλη πάθηση του δέρματος  δημιουργούνται αυτομάτως  ιδιαίτερες ανάγκες για προφύλαξη από τον ήλιο.

Όταν κάνουμε κάποια θεραπεία, πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας, πριν ξεκινήσουμε για διακοπές γιατί κάποια φάρμακα γίνονται επικίνδυνα, σε συνδυασμό, με την έκθεση στο ήλιο).

Για την αποτελεσματικότερη χρήση του αντηλιακού μας καλό είναι :

-να  έχουμε  απλώσει την κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού στο δέρμα μας μισή ώρα πριν την έκθεση μας στον ήλιο, ενώ κάθε δύο ώρες είναι  αναγκαίο να το ανανεώνουμε
- να μην ξεχνάμε να το απλώνουμε σε όλα τα μέρη του σώματος, κυρίως στα πόδια, στα χέρια και στο πρόσωπο.
- να ελέγχουμε  πάντα την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού και εφόσον αυτή έχει παρέλθει να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούριο.
- χρησιμοποιούμε την σωστή ποσότητα για να προστατέψουμε το δέρμα μας.
- να θυμόμαστε πως μετά το μπάνιο θα πρέπει να απλώνουμε πάλι την ίδια ποσότητα αντηλιακού ακόμη και αν στη συσκευασία του αντηλιακού  μας αναγράφεται ότι είναι αδιάβροχο.

-εφαρμόζουμε στα χείλη μας ένα ενυδατικό lip-balm με δείκτη προστασίας γιατί και τα χείλη μας έχουν τις ίδιες ανάγκες με το δέρμα μας.

Να έχουμε υπ’όψην ότι δεν αρκεί μόνο η χρήση του σωστού αντηλιακού για τη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά είναι απαραίτητη και η λήψη και άλλων μέτρων όπως για παράδειγμα το να φοράμε καπέλο και γυαλιά ηλίου, να ενυδατώνομε τον οργανισμό μας πίνοντας αρκετά υγρά, να μένουμε  μακριά από τον ήλιο τις ώρες αιχμής (μεταξύ 10:00 π.μ. και 16:00 μ.μ.).

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα επώνυμων αντηλιακών προϊόντων σε ιδιαίτερα καλές τιμές . Είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις  ανάγκες του κάθε πελάτη μας ανάλογα με τον τύπο του δέρματος του, με τον χρόνο έκθεσης του στην ηλιακή ακτινοβολία, την ηλικία του , τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του δέρματος του. Είμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας για τα προϊόντα που διαθέτουμε και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό προϊόν για εσάς.