Cacao (cocoa) butter 100gr - Βούτυρο κακάο

Δεν υπάρχουν πόντοι για αυτό το προϊόν.


Προβολή Μεταφορικών

Please select your country and state (if not available please contact us immediately at info@zachospharmacy.gr)

Zachos Pharmacy

4,99 € Product Id: 1698

Λεπτομέρειες προϊόντος

1698

Καινούργιο

Cacao (cocoa) butter 100gr - Βούτυρο κακάο

 

Περισσότερες λεπτομέρειες

Σε απόθεμα

Βάρος0,100 kg
Κωδικός site1698
Κωδικός κατασκευαστή2260
Τεμάχια1

Υπάρχουν 3 ειδών συσκευασίες όπως φαίνονται στις φωτό και θα εναλλάσονται στις αποστολές των παραγγελιών σας αναλόγως της διαθεσιμότητας.

Το Βουτυρο Κακαο (Cocoa Butter)  (πηγή Wiki) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Theobroma cacao, γνωστό στην Ελλάδα ως κακαόδεντρο.

Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που δείχνουν πως οι σπόροι του Κακάο χρησιμοποιούνται άπό το 1900 π.Χ., ενώ το όνομα του προέρχεται από τη λέξη cacahuatl, με την οποία περιέγραφαν το φυτό οι Αζτέκοι.

Το Βούτυρο Κακάο άρχισε ουσιαστικά να χρησιμοποιείται από το 1828, όταν ο Ολλανδός Casparus van Houten επινόησε μία υδραυλική πρέσσα για την εξαγωγή του βουτύρου από καβουρδισμένους σπόρους.

Σήμερα το Βούτυρο Κακάο χρησιμοποιείται τόσο από τις σοκολατοβιομηχανίες, όσο και από τις βιομηχανίες παραγωγής καλλυντικών και φαρμακευτικών ειδών. 


Το Βούτυρο Κακάο είναι γνωστό για τις αντιοξειδοτικές ιδιότητες του καθώς περιέχει Βιταμίνη Ε.

Είναι όμως ακόμη πιο γνωστό για την αποτελεσματικότητα του στην αντιμετώπιση των ραγάδων, των ουλών, των "αποχρωματισμών" της επιδερμίδας, των μαύρων κύκλων στα μάτια και των ρυτίδων, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα του σε Βιταμίνη Κ (7 mcg ανά 28γρ.) του χαρίζει ισχυρές "επουλωτικές" ιδιότητες.

Το Βούτυρο Κακάο είναι ιδανικό για τις ξηρές, ταλαιπωρημένες και "γερασμένες" επιδερμίδες, καθώς έχει έντονη ενυδατική δράση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αποτελείται από 100% φυτικά λιπαρά και δεν περιέχει πρωτεϊνες και υδατάνθρακες.

Μαλακώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την ελαστικότητα της. 

Το Βουτυρο Κακαο είναι "στέρεο" σε θερμοκρασία δωματίου.

Παρόλα αυτά "λιώνει" αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση.

Όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών, το Βουτυρο Κακαο αποτελεί ένα καταπληκτικό προϊόν (ακόμη και σε "συμμετοχή" μόλις 5%) το οποίο χαρίζει πλούσιο αφρό και "σκληραίνει" τη μπάρα του σαπουνιού.

100gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια πελατών αυτή τη στιγμή

Γράψτε μια κριτική

Cacao (cocoa) butter 100gr - Βούτυρο κακάο

Cacao (cocoa) butter 100gr - Βούτυρο κακάο

Cacao (cocoa) butter 100gr - Βούτυρο κακάο

 

Γράψτε μια κριτική

Προϊόντα στην ίδια κατηγορία