Now Inositol (Myo-Inositol) 500mg 100caps - ινοσιτόλη (Β8)

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να μαζέψετε μέχρι και 1 πόντος επιβράβευσης. Το καλάθι σου θα είναι συνολικά 1 πόντος που μπορούν να μετασχηματιστούν σε κουπόνι αξίας 0,25 €.


Προβολή Μεταφορικών

Please select your country and state (if not available please contact us immediately at info@zachospharmacy.gr)

Zachos Pharmacy

21,60 €

17,28 € Product Id: 5253

-20%

Λεπτομέρειες προϊόντος

5253

Καινούργιο

Now Inositol (Myo-Inositol) 500mg 100caps -  ινοσιτόλη (Β8)

Περισσότερες λεπτομέρειες

Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Κωδικός site5253
Κάψουλες100
Τεμάχια1

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

  • Supports Healthy Membrane Function
  • Myo-Inositol Form

Η ινοσιτόλη (Β8) θεωρείται από τους περισσότερους ερευνητές ένας βιταμινούχος παράγοντας του συμπλέγματος βιταμινών B. Συνιστά μία καρβοκυκλική πολυαλκοόλη, της οποίας η πιο σημαντική μορφή είναι η μυοϊνοσιτόλη. Η μυοϊνοσιτόλη αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή ινοσιτόλης στη φύση που περιλαμβάνει το συγκεκριμένο σκεύασμα. Συντίθεται ενεργά στο εσωτερικό του οργανισμού, σε ποσότητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές που λαμβάνονται μέσω της διατροφής.

Η ινοσιτόλη παρεμβαίνει θετικά στη δομή των κυτταρικών μεμβρανών, τον έλεγχο του μεταβολισμού λιπών και σακχάρων, τη φυσιολογική ανάπτυξη των μαλλιών, την εύρυθμη λειτουργία των νευρικών κυττάρων, και τις διαδικασίες της κυτταρικής αύξησης, γονιμοποίησης και απέκκρισης.

Επίσης, είναι κρίσιμη για τη σωστή δράση της ινσουλίνης και τη διατήρηση της ισορροπίας των επιπέδων ασβεστίου στα κύτταρα. 
Ακόμη, η ινοσιτόλη έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών, της εξισορρόπησης των ορμονών, ενώ μειώνει τις περιφερικές επιδράσεις των ανδρογόνων.

Έχουν γίνει μελέτες που αποδεικνύουν τη βοήθεια της ινοσιτόλης στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Επίσης έχει αποδειχθεί και αντικαρκινική ιδιότητα (μείωση ανάπτυξης νεών αγγείων και μείωση όγκων).

Πηγές πλούσιες σε ινοσιτόλη είναι, μεταξύ άλλων, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η βρώμη, οι φακές, τα φασόλια και το συκώτι. Διατροφή ανεπαρκής σε ινοσιτόλη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, οδηγεί σε ανεπάρκεια ινοσιτόλης στους ιστούς του νεογνού και σε αύξηση των λιπιδίων στο ήπαρ της μητέρας.

Χρήση στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών  (Πηγή Onmed.gr)

ΙΝΟΣΙΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΠΩ

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι η πιο συχνή αιτία στειρότητας λόγω χρόνιας ανωορρηξίας σε γόνιμες γυναίκες.

Η ινοσιτόλη ασκεί θετική επίδραση στη λειτουργία των ωοθηκών (μείωση των τιμών ανδρογόνων στον ορό, των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων ινσουλίνης) και στην επαναφορά ενός φυσιολογικού ωοθηκικού κύκλου με καλύτερη ωρίμανση των ωοκυττάρων.

Επίσης, η χρήση συμπληρώματος ινοσιτόλης, χάρη στην ικανότητά της να αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, συντελεί στη βελτίωση της ποιότητας των ωοκυττάρων και στην αύξηση του αριθμού των ωοκυττάρων που συλλέγονται έπειτα από διέγερση των ωοθηκών σε ασθενείς οι οποίες υποβάλλονται σε διαδικασία Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, οι θεραπείες της ΣΠΩ με ινοσιτόλη παρέχουν: 

Βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών.

Βελτίωση της ινσουλιναιμίας.

Βελτίωση του ορμονικού προφίλ.

Μείωση των περιφερικών επιδράσεων των ανδρογόνων.

• Καμία παρεπόμενη επίδραση.

 Εκτός από τη θεραπεία του ΣΠΩ, έχει εξακριβωθεί ότι η ινοσιτόλη παρέχει οφέλη και στους εξής τομείς:

Στην πρόληψη ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα σε συνδυασμό με το φυλλικό οξύ

Στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων και στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα.

Στη βελτίωση της νευρικής αγωγής σε διαβητικούς, με σημαντική μείωση των συμπτωμάτων.

Στη θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

• Στη θεραπεία του άγχους και της αϋπνίας χάρη στην αγχολυτική της δράση.

 Βιβλιογραφία- Συμπόσιο «Καινοτομίες στη Μαιευτική και στη Γυναικολογία», Μάρτιος 2011, Ferrara, L'inositolo (D. Costantino) και L'inositolo nella terapia della PCOS (G. Dante, F. Facchinetti)- Effetti dell'inositolo sulla qualità ovocitaria in pazienti affette da sindrome dell'ovaio policistico, M. Stracquadanio et al., Riv. It. Ost. Gin. - 2010 - Αρ. 27.


Δοσολογία
Ως συμπλήρωμα διατροφής, λαμβάνετε 1 κάψουλα ημερησίως όπως απαιτείται.

Προφυλάξεις

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Να φυλάσσεται σε μέρος που δε βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδιά. Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον.

*Η συσκευασία ενδεχομένως να περιέχει φακελάκι απορρόφησης οξυγόνου Αgeless® Oxygen Absorbers που συμβάλλει στον έλεγχο της υγρασίας κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Να μην καταναλώνεται και να μην αφαιρείται από την αρχική συσκευασία. Κλείνετε επιμελώς το πώμα μετά από κάθε χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια πελατών αυτή τη στιγμή

Γράψτε μια κριτική

Now Inositol (Myo-Inositol) 500mg 100caps - ινοσιτόλη (Β8)

Now Inositol (Myo-Inositol) 500mg 100caps - ινοσιτόλη (Β8)

Now Inositol (Myo-Inositol) 500mg 100caps -  ινοσιτόλη (Β8)

Γράψτε μια κριτική

Προϊόντα στην ίδια κατηγορία